Gå til sidens indhold

Domkirkemuseet

Se en nøjagtig kopi af Margrete 1.s guldkjole i Domkirkens samling, eller se hvordan Domkirken har udviklet sig siden 1100-tallet

Du finder samlingen på galleriet på 1. sal. Museet har åbent i hele kirkens normale åbningstid. Man kommer op til galleriet fra Dronningetrappen på kirkens sydside. Fra galleriet kan man også se hele kirkerummet oppefra, samt opleve Absalonbuen der forbinder Domkirken med det gule palæ.

Samlingen tager dig igennem Domkirkens lange historie. Her kan man læse om hvordan den katolske kirke var organiseret og hvordan kirkens byggeri har udviklet sig. Her finder man også de små rester af kirkens enestående farvede glas fra vinduer, der gik til i en brand i 1441 og en gipsmodel af Svend Estridsen kranie. Af nyere dato er omtaler og ceremoniel fra Frederik 9.s begravelse i 1972 og en video, der viser arbejdet med Bjørn Nørgaards gravmæle til H.M. Margrethe 2., som allerede er opstillet i Skt. Birgittes kapel.