Retningslinjer ang. COVID-19

For at fremme sikkerheden for dig og vores personale har vi et stærkt fokus på sikkerhed og rengøring og særlige hensyn. Derfor har vi indført følgende retningslinjer for gudstjenester og turistbesøg:

Besøg Domkirken

For at sørge for en tryg og sikker oplevelse ved besøg i Domkirken beder vi vores gæster følge nogle retningslinjer:

• Sørg for at have gyldigt coronapas med (for over 15 år)
  • Sprit hænder
  • Hold afstand

Ifølge Sundhedsmyndighedernes nyeste retningslinjer skal der være 4 m2 pr gæst. I Domkirken og i de kongelige kapeller er der derfor begrænsninger på, hvor mange personer, der må være i hvert kapel. Der er indført ensretninger enkelte steder såsom i Christian 4.s Kapel.

• Helligtrekongers kapel: 12 pers.
  • Frederik 5.s kapel: 16 pers.
  • Christian 9.s kapel 20 pers.
  • Skt. Andreas kapel: 6 pers.

Gudstjenester og kirkelige handlinger

Vi afholder gudstjenster og kirkelige handlinger

Der er restriktioner i kirkerummet, som gælder antallet af kirkegængere, placering på kirkebænkene og afviklingen af gudstjenesterne. De ugentlige andagter, onsdag og fredag kl. 12, holdes som sædvanligt, men i hovedskibet. Dåb, vielser og bisættelser/begravelser afholdes ligeledes, dog under særlige forhold.

Deltagerbegrænsning (pr. 14/6 2021)
Domkirken: 160 personer
Gl. Vor Frue Kirke: 40 personer
Østre Kapel: 16 personer

Tal med en præst
Det er altid muligt at snakke med en præst - se kontaktoplysninger her.