Roskilde Domkirke er lukket for turister indtil den 5. april 2021

Der er fortsat kirkelige handlinger, og der afholdes gudstjenster.

Kirken er åben for bøn og refleksion:
Mandag – fredag kl. 10-12
Søndag kl. 14-16

Vi må være max 5 personer i kirken ad gangen.

Om søndagen, og hvis der er mange besøgende, er der en tidsbegrænsning på 15 min. pr. person.

Vi glæder os til igen at kunne byde turister indenfor i Roskilde Domkirke, når myndighederne tillader det.

Der er der ikke fællessang ved vores tjenester, men der vil deltage kirkesanger.

Det er altid muligt at snakke med en præst - se kontaktoplysninger her.

Kordegnekontoret er lukket for personligt fremmøde, henvendelse skal ske pr. mail kordegn@roskildedomkirke.dk eller telefon 46 35 58 14.

Gudstjenester og kirkelige handlinger afholdes stadig

Der er restriktioner i kirkerummet, som gælder antallet af kirkegængere, placering på kirkebænkene og afviklingen af gudstjenesterne. De ugentlige andagter, onsdag og fredag kl. 12, holdes som sædvanligt, men i hovedskibet. Dåb, vielser og bisættelser/begravelser afholdes ligeledes, dog under særlige forhold.

Ved gudstjenester og kirkelige handlinger er der krav om brug af mundbind. Det betyder at:

• Man bærer mundbind når man går ind og ud af kirken. Når man sidder på kirkebænken, behøver man ikke bære mundbind.
  • Personer der går op til nadver behøver ikke bære mundbind.
  • Personer der er direkte involveret i handlingen (præsten, dåbsforældre og -barn, faddere, brudeparret, vidner) behøver ikke bære mundbind.
  • Den udpegede fotograf skal bære mundbind.
  • Ved fotografering efter handlinger behøver man ikke bære mundbind.

Børn under 12 år er undtaget fra kravet om at bære mundbind.

Deltagerbegrænsning (pr. 8/1 2021)

Domkirken: 160 personer
Gl. Vor Frue Kirke: 21 personer
Østre Kapel: 11 persoer