Gå til sidens indhold

Gå sommeren i møde - i Roskilde Domkirke

Sommeren står lige får døren...

Blomsterne springer ud, fuglene kvidrer og på de sene aftener møder vi tusmørket. I Roskilde Domkirke går vi sommeren i møde med gudstjenester, sang, koncerter og meget mere! 
Læs med nedenfor, og lad dig inspirere til at gå sommeren i møde!


Gudstjenester

I Domkirken har kan du hver uge deltage i de faste gudstjenester. Tag en pause fra hverdagens gøremål, slå dig ned på en kirkebænk, lyt til præstens ord og  salmerne. Hver uge åbner Domkirken til onsdagsrefleksion onsdage kl. 12.00, fredagsaltergang fredage kl. 12.00, højmesse søndage kl. 10.00 samt aftengudstjeneste søndage kl. 17.00. Sommerens gudstjeneste-kalender byder desuden på:

Søndag 9. juni kl. 10.00 & kl. 17.00
Musikalske gudstjenester! Juniorkoret og Pigekoret synger til højmessen kl. 10.00 og Domkoret synger til aftengudstjenesten kl. 17.00 

Lørdag 15. juni kl. 10.00
Valdemarsgudstjeneste - læs mere

Onsdag 19. juni kl. 10.00
Landemodegudstjeneste - læs mere


Koncerter

Oplev Domkirkens historiske hvælvinger give genklang af skøn musik. Gå sommeren i møde med en af koncerterne i byens Domkirke:

Fredag 14. juni kl. 18.00
Theatre of Voices i Roskilde Domkirke - læs mere

Onsdag 19. juni kl. 17.00
Orgelkoncert // Elena Sartori, Italien - læs mere

Fredag 21. juni kl. 16.00 - kage og kaffe fra kl. 16.45
Sommersang i Konventgården - læs mere


Gå på opdagelse i Domkirken

Godt vejr og milde dage bringer lysten til oplevelser frem! Derfor inviterer til åbne omvisninger både i Domkirken og på Domkirkens lofter. Du kan som altid også selv booke en omvisning, på dage som passer dig.

Omvisning på Domkirkens lofter
Juni: mandage den 10. og 17. juni kl. 16.00

Kom med op på i den imponerende tagkonstruktion bygget af 350 m3 tømmer. Mærk kobberet lagt af dygtige håndværkere efter strenge kvalitetskrav og dyk ned i detaljer som franske låse og skrå hageblade. På en omvisning kan du således opleve håndværk i særklasse, hvis metoder og værktøj stort set ikke har ændret sig siden middelalderen. Nyd duften af douglasgran og se spor efter branden i 1968. Gennem tagets vinduer kan man se ud over hele Roskilde og ned over fjorden.

Man skal være fyldt 15 år og være godt til bens.
Pris: 150 kr. + entré. Billet købes på dagen i våbenhuset.
Max 25 personer

Åben omvisning i Domkirken
Alle onsdag i juni kl. 14.00

Kom med på en åben omvisning i Roskilde Domkirke. Kom alene eller tag en ven med på en guidet tur igennem Domkirkens 1000 år lange historie. Oplev hele Danmarks historie, 800 års arkitektur i verdensklasse og 40 kongegrave - i 1 samlet monument! Lad vores guider åbne op for Domkirkens skatte, og opdag hvorfor den er verdensarv samtidigt med at du får en hyggelig oplevelse. Det er første onsdag i måneden kl. 14 til 15.

Pris: entré til Domkirken + 100 kr. for omvisning. Billet købes på dagen i våbenhuset.