Gå til sidens indhold

Opdateres løbende...

Kl. 10 Højmesse i Domkirken

Kl. 12.30 Orgelguf i Domkirken

Orgelguf – hør Domkirkens verdensberømte orgel! Og hør organisten fortælle om instrumenternes dronning. Domkirkens organister spiller: Michael Min Knudsen og Bine Bryndorf.

Kl. 16 Børnetjenesten i Gl. Vor Frue Kirke

For børn i 5-6-års alderen og deres voksne: Få en smagsprøve på børnetjenesten . Bliv klogere på, hvad pinsen går ud på. Filosofér over ånd, fællesskab og venskab. Deltag i en kreativ aktivitet med fokus på musik og at skabe. Lig helt stille i kirkerummet og lyt til musik.

kl. 22-23 Aftenrundvisning på Gråbrødre kirkegård

Kl. 22.30 Aftenandagt “Håb og himmelfart” i Domkirken

Meditativ Gudstjeneste med sange fra Taizé ved musiker Rune Funch. Marianne Pedersen og Marianne Juul Maagaard står for refleksioner.

FREDAG D. 27 MAJ

Kl. 9 Morgenandagt i Domkirken

Morgenandagt v/Ida Kongsbak og Kenneth Mtata

Denne morgenandagt i Roskilde Domkirke foregår på engelsk.

Kl. 9 Morgenandagt i Gl. Vor Frue Kirke

I Gammel Vor Frue Kirke får vi denne morgen besøg af Smitha Prasadan fra den anglikanske kirke i København.

Kl. 10 Børnetjenesten i Gl. Vor Frue Kirke

Kl. 12 Fredagsaltergang i Domkirken

Kl. 15 Koncert: ”Når Hvidtjørnen blomstrer ved nat” i Domkirken

Roskilde Domkirkes Børne-, Junior- og Pigekor uropfører to helt nye værker for lige stemmer og orgel.

kl. 16 Rundvisning på Østre Kirkegård

Kl. 17 Aftensang m. Drengekoret i Domkirken

Ulvetime er en sjov og tænksom afslutning på dagens børneprogram.

Kl. 20 Forbønsgudstjeneste i Domkirken Kl. 21.45 Fakkeltog gennem Roskilde.

Kl. 22.30 Aftenandagt ”Mange stemmer i musik og ord” i Domkirken

Bandet Rajery fra Madagaskar medvirker.

LØRDAG D. 28 MAJ

Kl. 9 Morgenandagt i Domkirken

Morgenandagt v/Hanne Vesth og Mitri Raheb

Denne morgenandagt i Roskilde Domkirke foregår på engelsk.

Kl. 9 Morgenandagt i Gl. Vor Frue Kirke

I Gammel Vor Frue Kirke får vi denne morgen besøg af Eric Andersson fra Kirken i Kulturcenteret i København.

Kl. 11 Børnetjenesten i Gl. Vor Frue Kirke

Kl. 12.30 Orgelguf i Domkirken

Kl. 22.30 Aftenandagt – Jazzgudstjeneste i Domkirken

Musikken leveres af Johannes Konstantin Neergaard, Hans Ulrik, Søren Baun og Esben Eyermann.

Anne-Sophie Olander Christiansen leder andagten.

SØNDAG D. 29 MAJ

Kl. 9 Morgenandagt i Gl. Vor Frue Kirke

I Gammel Vor Frue Kirke får vi denne morgen besøg af Ravi Chandran fra International Christian Community.

Kl. 10 Afslutningsgudstjeneste i Domkirken

Himmelske Dage i Roskilde afsluttes med en festgudstjeneste.

Kl. 17 Aftengudstjeneste i Domkirken

KUNSTUDSTILLING I DOMKIRKEN

Under Himmelske Dage, vil det være muligt at se udstillingen "TROEN OG NATUREN - SPÆKKER AF LYS" af Simon Aaen.

Simon Aaens arbejdsområde som billedkunster er troen og natur. Han har udsmykket flere kirker og sognegårde, og er en kendt kirkekunstner.

Udstillingen under Himmelske Dage er bestemt et besøg værd. Man bliver som beskuer trukket ind i kunstnerens billedunivers og får lyst til at bruge sin egen fantasi og fordybe sig i værkerne. I de religiøse motiver er der plads til både tro og tvivl, men altid med en sikker forankring i den Teologiske og Kunsthistoriske tradition.

Udstillingen kan findes inde i Roskilde Domkirke.

Se hele programmet for Himmelskedage