Klimahåb – tag din båre og gå! Klimagudstjeneste og pilgrimsvandring 26. september

Klimahåb – tag din båre og gå!
Klimagudstjeneste og pilgrimsvandring 26. september

Årets skabelsestidsgudstjeneste i Roskilde Domkirke bliver en klimagudstjeneste med indledende pilgrimsvandring for de gangglade. Senere på efteråret holder FN klimatopmøde i Glasgow, Skotland. Den kirkelige vinkel på det handler om ansvar, men også om taknemmelighed og selvforståelse. Det vil være budskabet ved gudstjenesten, som har titlen: ”Klimahåb – tag din båre og gå”!
For at række ud til de unge og yngre, har vi i år inviteret klimaaktivist Sarah Hellebek fra Den grønne studenterbevægelse m.m., som har været en af de folkelige hovedkræfter, der har skubbet Danmarks klimapolitik i en bedre retning. Sarah ved noget om engagement og fællesskab. Vi er glade for, at hun indgår i denne klimagudstjeneste. Også konfirmander vil bidrage til gudstjenesten.
Op til klimagudstjenesten er der mulighed for at deltage i en klimapilgrimsvandring fra Lejre Station til domkirken (ca. 15 km). Vandringen er et samarbejde med Roskilde Pilgrimsforening. Det er vores lokale bidrag til den store europæiske klimapilgrimsvandring (se walkforfuture.se/), som ved vejs ende i Glasgow vil overbringe kirkernes budskab til Klimatopmødet.
Til Lejre vil der være afrejse fra Roskilde station kl. 10.45. Igen i år er Nationalparken Skjoldungernes Land med ved arrangementet, idet naturvejlederen Louise Liv Holm går med og fortæller om naturen undervejs.  Man tager sin egen madpakke med.
Vi mødes på spor 1. og toget afgår altså kl. 10.45
Vel fremme ved domkirken vil der være mulighed for at sidde og genvinde kræfterne ved en samtalesalon om kristendom og klima, hvor Sarah Hellebek holder et mindre oplæg. Man er selvfølgelig velkommen til at begynde her.
Dagens finale er selve gudstjenesten, Klimahåb – tag din båre og gå!, hvor Sarah Hellebek bidrager sammen med biskop Peter Fisher-Møller samt sognepræsterne Sarah Ziethen og Martin Ishøy

TID & STED
Program for hele dagen: 26. september (men man deltager som man har tid til)
10.45 tog fra Roskilde station for deltagere i klimapilgrimsvandringen. Fremme 7 minutter senere, hvorefter vi går mod Roskilde Domkirke
16.00 Samtalesalon for alle med økologisk kaffe-kage
17.00 Skabelsestidsgudstjeneste
18.00 Skabelsestidsgudstjenesten slutter deromkring.

Om skabelsestiden
(SE MERE PÅ GRØN KIRKE)

Skabelsestiden er perioden fra 1. september til 4. oktober, hvor mange kirker i Europa og hele verden sætter særligt fokus på verden som skabt af Gud; både for at sætte klima og miljø på kirkernes dagsorden og for at fremme forståelsen af, hvad der ligger i, at verden er skabt af Gud.

Der er en tid til alting, men man kan ikke alt samtidigt. Nu er det tid til at tænke på skabelsen og skabningen.