Gå til sidens indhold

Efterårets Natkirkeprogram er klar

Kom ind og oplev Domkirken i et andet lys.

Efteråret banker på døren. Mørket kryber tættere på, og vi begynder atter at rykke mere indendøre. Når aftnen falder på, åbner Natkirken med varme og hjerterum - kom ind, og oplev din kirke i et andet lys. Natkirken er en musikalsk gudstjeneste med lys, kærlighed, refleksion – helt anderledes end gudstjenester om søndagen.

Hver anden torsdag åbner Natkirken i Roskilde Domkirke. Her kan du opleve kirken i et andet lys, når aftenen lader roen sænke sig over den gamle domkirke. Dagens mylder og travlhed er forstummer og nu er kirken åbne bare for dig, der har lyst til at kigge forbi. Det er gratis at komme ind, og man kan blive så længe man har lyst og gå når det passer..

Efterårets Natkirke-program
Syv torsdage i efteråret 2023 er dørene åbne i Domkirken fra klokken 19.00 til 22.00. Dørene er åbne i hele tidsrumemt, du er velkommen til at komme og gå når det passer.
Der står frivillige klar til at byde på kaffe og man kan altid få en snak med dem eller præsten.

Torsdag d. 14. september: Taizé-sang med Rune Funch
Kom og vær med når vi sammen med Rune Funch fylder natkirken med meditative bønner på melodi. Taizé sang er meditativ bøn i form af sang, og har sin oprindelse klosterfælleskabet i den lille franske landsby Taizé. Rune Funch er udannet sanger og arbejder i dag som frikirkepræst i Lyngby og som musiker, bl.a. med meditationsgudstjener i Trekroner og Farendløse kirke, som kantor i Natkirken på strøget, og så har Rune jævnligt gæstet Natkirken her i Roskilde Domkirke siden 2018.
Først øver vi sangene sammen, hvorefter vi holder en fælles Taizé andagt i Sankt Andreas Kapel. Sangenes karakter og gentagelsen gør dem nemme at lære. Alle kan være med uanset sangtalent. Man er velkommen til at komme, også selvom man ikke er med til at øve Taizésang.

Torsdag d. 28. september: Sang med Roskilde Domkirkes Pigekor
Udenfor blæser vinden bladene af træerne og indenfor rykker vi sammen, når Roskilde Domkirkes Pigekor fylder Natkirken med deres stemmer og sætter toner og sang på efteråret.
Man vil i løbet af Natkirken møde en afveksling af solosang, kor og ensemble udført fra forskellige steder i Domkirkens smukke og store kirkerum. Det hele under ledelse af korleder Christa Brix Hauser og med organist Lene Rasmussen på hhv. orgel og klaver.
Imellem korets musik og sang vil rummet fyldes af refleksioner og bibellæsninger, så ord og toner sammenflettes til én stemningsfuld helhed. Der afholdes en kort andagt med nadver i løbet af natkirken.

Torsdag d. 12.oktober: Verdensarv Natkirke
I Roskilde er vores Domkirke UNESCO verdensarv og af ”enestående værdi for hele menneskeheden”. Det markeres på Verdensarvsdagen torsdag den 12. oktober, hele dagen fra kl. 10, og i år afrunder Natkirken programmet, den vi danner rammen om et stemningsfyldt aftenprogram. Vi kan bl.a. se frem til at opleve med lysprojektioner på og i kirken af Jakob Fälling samt gregoriansk sang Domkirkens Drengekors herrer. Nærmere omtale følger. 
 

Torsdag d. 26. oktober: Den store fortælling - Dorthe Zielke og Søren Johansen
Malerkunstens og musikkens mesterværker forenes i ’Den Store Fortælling’, som du kan opleve i Natkirken denne aften. Siden 2012 har kunstneren Arne Haugen Sørensen, grafiker Henriette Wiberg Danielsen samt musikerne Dorthe Zielke og Søren Johannsen udviklet på et koncept, hvor musik forenes med billeder og ord.
'Den Store Fortælling’ er Arne Haugen Sørensens hidtil største værk, der blev skabt for Århus Valgmenighed i 2017. Opgaven bestod i at male hele bibelhistorien, og det valgte kunstneren at gøre gennem syv udvalgte fortællinger, som hver især formede deres eget motiv. Til hvert motiv har Søren Johannsen nøje udvalgt musikalske mesterværker og transskriberet dem fra deres originalform til instrumenterne trompet og orgel. Oplev 'Den Store Fortælling' i Natkirken denne aften, opført af Dorthe Zielke på trompet og Søren Johansen på orgel/klaver.

Torsdag d. 9 . november: Drop-in dåb i Natkirken
Denne aften danner Natkirken rammen om Drop-in dåb. Kom ind fra gaden og bliv døbt i Roskilde Domkirke - ingen tilmelding nødvendig. Nærmere omtale følger

Torsdag d. 23. november: Taizé-sang med Rune Funch
Igen skal vi synge sammen, når Rune Funch fylder natkirken med meditative bønner på melodi. Taizé sang er meditativ bøn i form af sang, og har sin oprindelse klosterfælleskabet i den lille franske landsby Taizé. Først øver vi sangene sammen, hvorefter vi holder en fælles Taizé andagt i Sankt Andreas Kapel. Sangenes karakter og gentagelsen gør dem nemme at lære. Alle kan være med uanset sangtalent. Man er velkommen til at komme, også selvom man ikke er med til at øve Taizésang.

Torsdag d. 14. decemner: Julefællessang i Natkirken
Til årets sidste natkirkeaften du kan hjælpe os med at få julestemningen sunget helt ud til hver en afkrog af Domkirken, når vi sammen skal synge kendte julesalmer og de bedste julepopsange.
Sangerinde Gitte Degn står for fællessangen og Kasper Daugaard sidder ved flyglet.

Vær med, når vi laver Natkirke i Roskilde
Vil du være frivillig i Natkirken? - Eller har du et spændende projekt, som kunne være en del af Natkirkens program. Så kontakt natkirkepræst Daniella Anastasie Schilling på das@km.dk