Fyraftensmøde - Som forfatteren læser Bibelen

29 okt 2020
19.00-21.00

I årtier har det ikke været god tone blandt danske og nordiske forfattere at inddrage bibelsk stof i litteraturen. Det har ændret sig markant, og i disse år er der en stor interesse for at forholde sig til Bibelens fortællinger, det vil sige deres eksistentielle og poetiske værdi. Anne-Lise Marstrand Jørgensen har skrevet en roman om dronningen af Saba, Jon Fosse har skrevet oven på evangeliernes fortællinger om Josef og Maria, Per Pettersons roman ”Jeg nægter” er fyldt med citater fra og referencer til Det Ny Testamente – bare for at nævne et par eksempler. De nordiske forfattere har tilsyneladende fået øjnene op for det bibelske sprogs saft og kraft og for at Bibelens fortællinger rummer et stort potentiale for at tale om alt det grundlæggende i tilværelsen.

I anledning af Bibelselskabets udgivelse af en ny oversættelse af hele Bibelen til nutidsdansk, ”Bibelen 2020”, har vi inviteret to forfattere til at fortælle om deres forhold til Bibelen og hvilken rolle den spiller i deres forfatterskaber.

Tirsdag den 29. september 19.00 er det Jens Christian Grøndahl og torsdag den 29. oktober kl. 19.00 er det Dy Plambech. Begge foredrag foregår i Konventhuset, Domkirkestræde 10. På grund af coronarestriktioner er der et begrænset antal pladser. Man kan hente gratis billetter efter ”først til mølle princippet” fra onsdag den 9. september 2020 i Domkirkens våbenhus.

Konventhus,Store sal, Konventhus