Nærværende Natkirke v. Sarah Krøger Ziethen

23 apr 2020
19.00-22.00

En aften med fokus på musik, meditation og menneskelighed...

Kom og vær med til at synge meditative sange ved aftentid! Vi synger meditative sange fra fællesskabet i Taize, under ledelse af Rune Funch.

19:00 Kort refleksion over aftenens tema
19:15 - 20:00 Vi øver aftenens sange, gerne flerstemmigt. Alle er velkomne, uanset om du vil blive til andagten eller ej. Måske er du bare med i 10 minutter - måske hele aftenen.
20:00 - 20:30 Ord, brød, vin (andagt)- vi synger og er stille sammen
20:30 - 21:00 Sange for sjælen ved Rune Funch
21:00  - 21:00 Guidet meditation i Sankt Andreas
21:45 Afsluttende bøn og tak for i aften

Hvad er nu meditativ sang, tænker du måske? Hvad har de nu fundet på?

Meditativ sang en tradition der går langt tilbage i den kristne tradition.Teksterne er ofte relativt simple, så man ikke behøver at koncentrere sig om at følge med, men i stedet kan blive opmærksom på hvad ordene betyder. Melodierne er ofte enkle, men i flere stemmer, så hver sanger kan finde den stemme der passer bedst, men samtidigt meget smukke når de lyder sammen. Som ved al anden sang er der fokus på korrekt brug af åndedrættet og mange fortæller at de oplever, at ved at have sunget i et stykke tid bliver de bedre til at trække vejret.

Der er altså flere fordele ved den meditative sang: Den giver hjernen en ”pause” ved ikke at koncentrere sig om teksten, men lade hjertet stille og roligt lytte til ordene om Guds kærlighed, nåde og barmhjertighed. Åndedrættet styrkes og derved viser mange undersøgelser at nervesystemet beroliges og begyndende stresstegn formindskes. En times meditativ sang er altså godt for både sjæl og krop.

Roskilde Domkirke