Skoler

COVID-19

I er velkomne. For alles sikkerhed skal skoler, ungdomsinstitutioner og børnehaver følge vores anvisninger under besøget i Domkirken. Se Domkirkens retningslinjer her 

 

For børn og unge

Roskilde Domkirke er et af Danmarks vigtigste historiske monumenter og rummer med sine mange kongegrave gode muligheder for, at børn og unge kan lære og forstå kirkens, arkitekturens, kunstens og kongemagtens historie og udvikling igennem mere end 800 år.

Institutioner

Alle daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser har gratis adgang til Roskilde Domkirke sammen med deres pædagoger/lærer. I skal ikke varsle jeres besøg i Domkirken, men vi anbefaler, at man booker et undervisningsforløb ved Roskilde Museum. Her finder du også corona-forholdsregler. Uanset om I er en skole, en ungdomsuddannelser eller bare en gruppe unge, anbefaler vi at booke et undervisningsforløb frem for en omvisning, da der bliver taget større pædagogiske hensyn.

Der er også mulighed for selv at gå rundt. Ønsker man inspiration til sjov med tal for børnehavebørn og 0.klasse kan man finde inspiration i et matematikhæfte udarbejdet af Nationalpark SKjoldungernes Land og Roskilde kommune. Hæftet kan hentes her.

Praktiske oplysninger

Børn er meget velkomne til at gå på opdagelse i kirken, men de skal være under opsyn af lærer/pædagog og respektere, at det er et kirkeligt rum og derfor tale stille og undlade at løbe. Mobiltelefoner må gerne anvendes til at fotografere, men ikke til samtale. Domkirken har desværre ikke mulighed for at kunne tilbyde steder, hvor der kan indtages medbragt frokost.