Menighedsplejen

// Alle aktiviteter i menighedsplejen er aflyst indtil 13. april grundet corona-situationen. Vi holder jer løbende opdateret her og på menighedsplejens facebook. //


MPL er gudstjeneste i handling

 

”Menighedsplejen- MPL - varetager Roskilde Domsogns diakonale arbejde. Måske er der en del, der ikke kender ordet diakoni, men den helt korte forklaring er: Diakoni er gudstjeneste i handling – kirkens sociale arbejde,” siger MPL’s formand, sognepræst Ane LaBranche.

”Menighedsplejen er med andre ord kirkens hjælpende hænder. Uanset om behovet er medmenneskelig omsorg, økonomisk støtte eller praktisk hjælp, træder Roskilde Domsogns Menighedspleje til, hvis vi kan,” tilføjer hun.

Varme hjerter og kolde kontanter

Roskilde Domsogns Menighedspleje er en selvstændig fond, hvis penge stammer fra donationer, kapitalafkast og kollekter i kirken. Som privatperson eller virksomhed kan man altså støtte Menighedsplejen helt kontant.

"Men der er andre måder at hjælpe på. Vi har en flok af frivillige, som vi er meget glade for - og som yder en stor indsats for MPL og for deres medmennesker. Men der er altid plads til en til," understreger Ane LaBranche.

 

Her støtter MPL

Menighedsplejen står bag sorggrupper for både børn, unge og voksne, arrangerer fællesspisning for enlige forsørgere, tilbyder mentorordning, julehjælp, kreativt samvær og besøgstjeneste, blandt meget andet.

Ud over de faste aktiviteter bruger vi penge på at støtte en lang række gode formål. For eksempel Kvindekrisecenteret i Roskilde, Hanne Mariehjemmet og Kafé Klaus, ligesom vi har bidraget til at sikre julen for indsatte i Roskilde Arrest.

 

Nyt fra MPL

Diakoniens Dag m. Lisbeth Zornig

Søndag d. 2. februar kl. 11.30 afholder Roskilde Domsogns Menighedspleje Diakoniens Dag i samarbejde med Red Barnet Roskilde. Læs mere her. 

Børnesorggruppe

Børnesorggruppen i Roskilde Domsogns Menighedspleje starter nyt forløb op den 11. november 2019.

Læs mere her.

 

Fællesspisning

Fællesspisning for enlige forældre i efterårssæsonen:

30/1

27/2

26/3

30/4

28/5

25/6

Læs mere her.