Gå til sidens indhold

Familiegudstjenester

Mød Gud i børnehøjde...


Roskilde Domkirke har mange former for gudstjenester, som foregår på børnenes betingelser.

Spaghetti, sjov og salmer

Bedst kendt er måske spaghettigudstjenesterne, som altid finder sted klokken 17. Alle er naturligvis velkomne, men gudstjenesten retter sig særligt mod børn i alderen 3-8 år og deres familier. Der er fortælling, korte og børnevenlige salmer og leg. I alt varer gudstjenesten cirka en halv time. Herefter er der fællesspisning i Konventhuset. Gæt selv, hvad der er på menuen.

Et par gange om året medvirker Domkirkens Spirekor ved spaghettigudstjenesten.

Højtider

Også i forbindelse med højtiderne arrangerer vi særlige gudstjenester for både større og mindre børn og deres familier. Det gælder således første søndag i advent, fastelavn, palmesøndag, påske og høst, ligesom der naturligvis er Luciagudstjeneste med optog.

Højtidsgudstjenester for børn finder altid sted på søndage kl. 14, og domkirkens børne- eller juniorkor synger.

Dåbstræf for alle døbte

Dåbstræf er et tilbud for alle børn, der bor i domsognet og er døbte: Vi samles og fejrer, at der er gået fem år siden dåben. Børnene hører her mere om, hvad dåben egentlig betyder.

Børnehjørne i den dejlige Domkirke

Vi håber, at vores særlige familie-gudstjenester vil give børnene gode oplevelser, så de får en positivt forhold til kirken.

Generelt er vi meget glade for, at forældre tager deres børn med i kirke, men vi ved også, at gudstjenesten kan føles lang for mindre børn. Derfor står der et lille bord med stole i hjørnet af præsteværelset, hvor der findes bøger og forskelligt legetøj. Her er man velkommen til at gå ud med sine børn under gudstjenesten og lade dem brænde lidt krudt af.

Program for Børne- og Familie gudstjenester 2022/2023

Se det fuldeprogram her