Verdensarvsdag

Videoen viser 200 skolebørn, der synger "Arven er en gave". til Verdensarvsdagen 2019. Violin spilles af Rune Tonsgaard og sangen er lavet af Jacob Høgsbro, Dorte Schou og Martin Gerup. Video af INSP! Media

-------------------------------------------------------------

VERDENSARVSDAG 1.10. 2021

Kom til Verdensarvsdag, og bliv klogere på hvordan de røde mursten har skaffet Roskilde på verdenskortet. Roskilde Domkirke er udpeget som af "enestående værdi for hele menneskeheden" af UNESCO. Ikke mindre. Det markeres for 4. år i træk med en Verdensarvsdag for alle.

Dagen byder bl.a. på musik, gamle håndværk fra Teknisk Skole, foredrag om middelalderens arkitektur på Roskilde Museum og gratis adgang til Domkirken.

PROGRAM 2021 (opdateres løbende)

ca. 9.30-13.30 Orgel workshop

Skoleklasser kan booke orgelworkshop i Domkirken med vores organister.

Varighed ca. 1 time med først 45 min orgelbygning og derefter ca. 10 min. orgelspil i Domkirken. Mødested: Konventhuset. Der er 2 ledige tider:  kl. 9.30 og 12.30. Eftermiddagstider kan fås ved forespørgsel. Tilmelding for skoleklasser via post@roskildedomkirke.dk Først til mølle-princippet.

10 Domkirken åbner

10-17 Gå på Corona Camino

Få et Corona Camino samtalekort af Byens Hus til dig og en ven om Verdensarven og gå en tur om Domkirken

10-15.10 Skolerne viser frem

Orgel workshop, skoleomvisninger af Roskilde Gymnasium, fotoudstilling af Roskilde Katedralskole, håndværksfremvisning på Stændertorvet af Teknisk Skole og besøg af klasser

12-12.30 fredagsaltergang

15-16 Omvisning i Domkirken

Gratis omvisning i Domkirken om arkitekturen.

Max 30 – billet fås ved henvendelse i indgangen på dagen.

16-17.30 Foredrag om Domkirkens arkitektur

Foredrag med Thomas Bertelsen på Roskilde Museum. Er Roskilde Domkirke bygget efter franske forbilleder – eller er inspirationen snarere hentet i Tyskland? Hør arkæolog og arkitekturhistoriker Thomas Bertelsen fortælle om, hvordan de nyeste undersøgelser af kirkens bygningshistorie viser, at inspirationen til den sjællandske stiftskirke i højere grad er at finde i Rhinlandet.

Pris 85 kr. Billetter købes via billetto.dk

Sted: Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde.

16.40-17: Kor sang uden for Domkirken

Kor Kor synger Verdensarvssangen foran Domkirken og indenfor

17-18 Aftensang i Domkirken

Aftensang med Roskilde Domkirkes Drengekor i Roskilde Domkirke

18-19 Sang og musik på Stændertorvet

Sang og musik på Stændertorvet med Kor Kor, stomp-session af Peter Altman og B-siden.

18-20: Lyden af verdensarven i Domkirken

I de kongelige kapeller sættes der fokus på udvalgte historier med lyd og lys bla. med løbende 1700-tals musiikindslag i Frederik 5s kapel med organist Bine Bryndorf.

Open By Night i Roskilde Bymidte til 21.00

HELE DAGEN

Der er gratis adgang til Roskilde Domkirke

Plancheudstilling om Verdensarv på Fondens Bro

Aftenen lyses op af Verdensarvslys på energitårnet Argo.