Gå til sidens indhold

Drop in dåb

Kom ind fra gaden og bliv døbt i Domkirkens historiske og smukke rum

Mange forbinder dåb med babyer, fester og gæster. Men sådan behøver det ikke at være.

Torsdag d. 9. november kl. 19-21 kan man droppe ind og blive døbt i Roskilde Domkirke. Uformelt og uden nogen stor planlægning, men stadig til en højtidelig oplevelse.

Drop-in dåb er en mulighed for dig, der måske længe har tænkt på at blive døbt. Eller for en du kender, som nu får en anledning til at gøre alvor af sit personlige ønske uden forpligtelse til at samle hele familien.

Man kan komme alene eller sammen med familie og venner, som gerne vil dele glæden med en. Har man ikke selv faddere med, stiller mennesker fra folkekirken i Roskilde kommune sig til rådighed som dåbsvidner.

Sådan foregår Drop-in dåb
Det eneste, du skal medbringe, er billedlegitimation (f.eks. pas eller kørekort).

Når I ankommer, bliver I modtaget af en præst eller en frivillig, og en kordegn ordner det formelle på et lille pop-up kontor i kirken.

Du får en god snak med en præst, som f.eks. kan handle om, hvorfor du vil døbes og hvilke tanker du gør dig om livet. I den smukke domkirke er der mange muligheder for at stoppe op og se på kunst og kongegrave og reflektere over livet og døden, oplevelsen af at blive elsket og svigtet, og hvordan livet både er en gave og en opgave.

Dåben finder sted i det lille Sankt Andreas kapel, som er et intimt og samtidig højtideligt rum. Har du en yndlingssalme, synger vi den. Efter dåben bliver der en lille fejring med tillykke og et glas med bobler.

Du vil opleve, at flere andre søger til Domkirken denne aften, så selv om rammerne er private, indgår du i et fællesskab der åbner sig udad. Der kan godt blive lidt ventetid undervejs.

Er det et barn, som skal døbes, skal forældrenes tilladelse foreligge, sammen med dokumentation for forældremyndigheden.

Du behøver ikke at have bopæl i Roskilde for at blive døbt ved drop-in i Roskilde Domkirke.

I forbindelse med dåben indmeldes man i den danske folkekirke.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til sognepræst Mogens Ohm Jensen, på mobil 61638122 eller e-mail moje@km.dk.

Følg med i planlægningen og se opdateringer om drop-in aftenen i Natkirken på Natkirkens Facebookgruppe

Velkommen i det store fællesskab
Drop-in er muligheden for at få en anderledes dåbsoplevelse i et andet set-up end ved søndagens højmesse. Det er lige så nemt og uformelt som det lyder, men dåben er stadig højtidelig og for de fleste noget, der er er overvejet nøje på forhånd. Har spørgsmål om forberedelse, alternativer til dåbskjolen, fest og gæster holdt dig tilbage, så er drop-in dåb måske den rigtige mulighed for dig. Her er der ingen forventninger.

Drop-in dåb startede på Vesterbro i 2017. I Roskilde har Domkirken tidligere åbnet dørene til to drop-in aftener i 2018 og 2019, hvor næsten 40 mennesker, der spændte i alder fra 3 måneder gamle til 80 år, er blevet døbt.

Uanset dag og alder handler dåben om at træde ind i et fællesskab, faktisk et af de største i Danmark. Vi glæder os til at byde dig velkommen.