Gå til sidens indhold

Børn og unge

Roskilde Domkirke er et af Danmarks vigtigste historiske monumenter og rummer med sine mange kongegrave gode muligheder for, at børn og unge kan lære og forstå kirkens, arkitekturens, kunstens og kongemagtens historie og udvikling igennem mere end 800 år. Uanset om man kommer som familie eller institution. Find inspiration til besøget her.

For familier

Familier er velkomne i Roskilde Domkirke. Faktisk er børn nogle af vores mest tilfredse og nysgerrige gæster. Et must er at høre dragen hyle, når Skt. Jørgen dræber den som en del af kirkens gamle mekaniske ur. Det er hver time (bedst kl. 12). 

Som hjælp til at opleve resten Domkirken har vi to familieskattejagter. En til de lidt mindre og de lidt større børn. Man kan få en udleveret gratis, når man betaler entré. Eller man kan selv hente skattejagten til de større her. Herefter går man selv rundt og svarer på opgavespørgsmålene. Man kan også få gode idéer til lege for de allermindste fra hæftet Leg og Lær fra Skjoldungernes Land og Roskilde kommune. Hæftet kan hentes her.

Inden besøget kan man fortælle historien om Skt. Lucius lysende kranie og havdæmonen. Find historien om Lucius her.

 

På youtube kan man også finde videoer, der formidler de danske konger og dronninger på en sjov måde, fx Sigurd Barrets Danmarkshistorie.

Skoler og institutioner

Alle daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser har gratis adgang til Roskilde Domkirke sammen med deres pædagoger/lærer. I skal ikke varsle jeres besøg i Domkirken, men vi anbefaler, at man booker et undervisningsforløb ved Roskilde Museum. Uanset om I er en skole, en ungdomsuddannelser eller bare en gruppe unge, anbefaler vi at booke et undervisningsforløb frem for en omvisning, da der bliver taget større pædagogiske hensyn. 

Der er også mulighed for selv at gå rundt. Ønsker man inspiration til sjov med tal for børnehavebørn og 0. klasse kan man finde inspiration i et matematikhæfte udarbejdet af Nationalpark SKjoldungernes Land og Roskilde kommune. Hæftet kan hentes her.

Praktiske oplysninger

Børn er meget velkomne til at gå på opdagelse i kirken, men de skal være under opsyn af lærer/pædagog og respektere, at det er et kirkeligt rum og derfor tale stille og undlade at løbe. Mobiltelefoner må gerne anvendes til at fotografere, men ikke til samtale. Domkirken har desværre ikke mulighed for at kunne tilbyde steder, hvor der kan indtages medbragt frokost.