Gå til sidens indhold

Orgelkoncerter

Nye orgelkoncerter i Roskilde Domkirke - Noget både for øjet og for øret!

Højt oppe under hvælvingerne i Roskilde Domkirke hænger kirkens klingende verdensarv: Raphaëlisorglet.

Det er nu 30 år siden, at det verdensberømte historiske orgel blev restaureret og bragt tilbage til sin oprindelige pragt. Lige siden har Domkirken haft sommerkoncerter hver torsdag aften i juli-juni-august.

Som noget nyt i 2022 spreder vi koncertrækken ud over hele året, så man kan komme til orgelkoncert den tredje onsdag i hver måned. Tidspunktet ændres også, så koncerterne nu ligger som fyraftenskoncerter kl. 17.00. Onsdag den 19. januar tager vi hul på den nye koncertrække. Samtidig tager Domkirkens også et nyt, stort videoudstyr i brug, der betyder, at man på et stort lærred under orglet vil kunne se organisten spille. Raphaëlisorglet er ikke kun en fryd at se på afstand, det er også yderst spektakulært på tæt hold. Og det er altid spændende at se en organist spille på de mange tangenter for både hænder og fødder.

Der er meget at glæde sig til, når vi tager fat på fyraftenskoncerter med Raphaëlisorglet. Vel mødt til en helt ny orgelkoncertoplevelse onsdag den 19. januar kl. 17!

PRIS: 50,-

Betales med kort eller kontanter i døren i forbindelse med koncerten.
Billetter kan ikke reserveres på forhånd.

Der kan købes partoutbillet til årets resterende koncerter for 200 kr. (pr. 1/3)
Dermed blive medlem af Raphaëlis-klubben, hvor man samtidig får en bog om orglet. Raphaelisklub-kortet købes også i våbenhuset fra onsdag d. 19. januar.

Husk gyldigt coronapas.

Oversigt over orgelkoncerterne i 2022:

19. januar     Hans Fagius, Sverige

16. februar    Johannes Strobl, Schweiz

16. marts       Joris Verdin, Belgien

20. april         Bine Bryndorf, Roskilde

18. maj          Birgitte Ebert, Ribe

22. juni          Katrine Immerkjær Kristiansen, København

17. august     Lene Rasmussen Hesdorf, Roskilde

21. september Michael Min Knudsen, Roskilde

19. oktober   Henrik Skærbæk Jespersen, Haderslev

16. november James Orford, UK

Hvis du vil læse mere om Raphaëlisorglet, der er centrum for sommerkoncerterne, kan du læse mere her.