Kirketjener søges til Roskilde Domsogn

Vi søger en ansvarsbevidst og fleksibel kirketjener med gode evner til samarbejde og lyst til at indgå i arbejdet omkring kirkerne med kirkens øvrige medarbejdere.

Du får et afvekslende job som kirketjener i Roskilde Domsogn, hvor kirkerne danner ramme om gudstjenester, kirkelige handlinger, natkirke samt koncerter og andre arrangementer.

Kirketjeneren indgår i den samlede gruppe på 7 kirketjenere i Roskilde Domsogn.
Opgaverne kan bl.a. bestå i:

• Kirketjeneropgaver ved kirkelige handlinger i Domkirken og Gl. Vor Frue Kirke – herunder læsning af ind – og udgangsbøn, praktisk forberedelse med videre.
  • Betjening af besøgende – mere end 160000 om året – og opsyn i Domkirkens åbningstid
  • Rengøring i Roskilde Domkirke (og Roskilde Domsogns lokaliteter)
  • Medvirken ved mødeafvikling i domsognet
  • Salg af varer i våbenhuset, betjening af kasseapparat og opgørelse af dagens salg
  • Betjening af Domkirkens lydanlæg ved kirkelige handlinger og koncerter
  • Flytning, opstilling og nedtagning af stole, bænke og podier, og en god fysik er derfor en fordel.

Roskilde Domsogn er i udvikling, og det kan forventes, at funktionen og opgaverne ændrer sig.

Den rigtige profil imødekommer og bidrager aktivt til denne udvikling.

Arbejdstiden er fordelt på alle ugens dage og på helligdage, ligesom der vil forekomme aftenarbejde.

Funktionen som kirketjener passer til en person der:

• har forståelse og interesse for kirkens arbejde
  • er ambitiøs og engageret i opgaveløsningen
  • er positiv og udadvendt
  • ønsker at bidrage til den videre udvikling af et godt arbejdsmiljø
  • er serviceminded over for besøgende og menigheden
  • både selvstændigt arbejdende og god til at samarbejde
  • omhyggelig, samvittighedsfuld, ansvarsbevist
  • har gode sprogkundskaber og kan tale engelsk
  • er stabil og fleksibel
  • har vilje og evne til at indgå i et positivt samarbejde med kirketjenerkollegerne og med
    sognets øvrige medarbejdere

Vor senest ansatte kirketjener supplerer blandt andet med nedenstående udsagn, der karakteriserer den person, der passer til stillingen og dens indhold og opgaver:

• Har forståelse og interesse for kirkens arbejde og er indforstået med, at man tit arbejder når andre har fri.
  • Skal være omstillingsparat og have flair for at skifte arbejdsopgaver på kort tid.
  • Have flair for at møde mennesker på kirkegulvet, også i svære situationer.
  • Være frisk på at tage fat, og yde det lille ekstra for teamet, og samarbejdet faggrupperne imellem.

Stillingen
Arbejdstiden er 37 timer ugentlig med dag-, aften- og weekendarbejde.

Kirketjenerstillingen er på overenskomstvilkår i henhold til til OAOS’s fælles overenskomst og Organisationsaftalen mellem Kirkeministeriet og Danmarks kirketjenerforening med tilhørende protokollat for kirketjenere.

Lønnen aftales inden for intervallet kr. 270.170,00 – kr. 348.378,00 (niveau pr. 1. april 2019). Der er knyttet pensionsordning til stillingen samt mulighed for rådighedstillæg.

Nuværende tjenestemandsansatte kirketjenere har ret til at bevare deres tjenestemandsstatus ved ansættelse med direkte overgang. Der skal i så fald ske en klassificering af stillingen.

Såfremt ansøgerne ikke har kirketjeneruddannelsen, er det er en betingelse, at den obligatoriske 5 ugers uddannelse for kirketjenere gennemføres indenfor 2 år efter ansættelsens start.

For at blive ansat i Roskilde Domsogn skal der forevises børneattest uden anmærkninger og tilfredsstillende straffeattest.

Ansættelsen sker med sædvanlig prøvetid.

Tiltrædelse
Stillingerne ønskes gerne besat pr. 1. november 2019.

Ansøgning
Send din ansøgning til 7156fortrolig@sogn.dk senest tirsdag d. 24. september 2019 kl. 12.00.
Der afholdes ansættelsessamtaler i uge 40/43.

Flere oplysninger
Kontakt gerne Domsognets administration tlf. 46 35 16 24 for yderligere oplysninger.

Læs Mission, vision og værdigrundlag for Roskilde Domsogn.
Information om kirketjenerstillingen, også om uddannelsen, findes på Danmarks Kirketjenerforening.

Roskilde Domkirke er en af Danmarks vigtigste kirkebygninger og gravsted for 39 danske konger og dronninger. Domkirken er også UNESCO verdensarv og besøges årligt af over 150.000 gæster, heraf mange udenlandske. Der er i Domsognet beskæftiget mere end 50 fuldtidsmedarbejdere. Menighedsrådet arbejder målbevidst på at højne arbejdsglæden i Domsognet med forskellige sociale tiltag og personalegoder.