Omvisninger

1000 år på 1 time

Oplev hele Danmarks historie, 800 års arkitektur og 40 kongegrave - i 1 samlet monument! Lad vores guider åbne op for Domkirkens skatte, og opdag hvorfor den er verdensarv samtidigt med at I får en hyggelig oplevelse.

96% af vores gæster vil anbefale andre en omvisning i Domkirken.

Hvor Danmarkshistorien ligger begravet
Uanset om I er en forening, venner eller kolleger, så får I en fælles og lærerig opelvelse med en omvisning i Danmarks vigtigste kirkebygning. Vi tager dig og din gruppe med på en guidet tur i kongegravene og igennem arkitekturens og kirkens historie, hvor du hører gode historier om uret med Skt. Georg og dragen, om helhesten og om Kongesøjlen med Peter den Stores højde på. I får et overblik over de mange danske konger og dronninger, især Margrete 1. og Christian 4., og I kommer på en tidsrejse gennem 800 års arkitekturudvikling, som har sat Domkirken på UNESCO's liste. Hør om det gyldne alter og bliv klogere på kirkens liv før og efter reformationen, og slut af med at nyde det imponerende kirkerum.

Pris:
800 kr. for omvisningen (+ éntre)

Sprog:
Rundvisningerne kan foregå på dansk, engelsk og tysk (samt spansk og fransk)

Varighed:
60 min.

Gruppestørrelse:
30 personer.

Booking:
Kontakt os på post@roskildedomkirke.dk og 46 35 16 24.

Bestil gerne en måned i forvejen, hvis du vil være sikker på at få tid, da vi generelt er fuldt booket. Afbestilling skal ske senest 48 timer inden.

Vær OBS der skal vises Coronapas. Se COVID-19 retningslinjer her

Det er nu også muligt at booke en omvisning på Domkirkens lofter. Se mere her.

COVID-19

For at begrænse smittespredning af Covid-19/Corona har vi indført særlige retningslinjer for guidede grupper. Guiden, turlederen osv. har ansvaret for at gruppen respekterer vores anvisninger.

Coronapas
Der skal vises gyldigt coronapas og identifikation ved ankomst.

Book tid
Grupper med egen guide skal melde deres ankomst senest 48 timer før på post@roskildedomkirke.dk For weekend er det senest fredag kl 12. Grupper modtages fra 10.15. Dog ikke onsdag og fredag kl. 11.45 og 12.15. Ved ankomst skal gruppen benytte Nordre Våbenhus indgang på den modsatte side af kirken, hvor I modtages af kirkens personale. Grupper uden guide kan benytte den normale indgang.

Betaling
Betaling af gruppebesøg kan kun ske via voucher, som skal medbringes. Ved manglende voucher kan gruppen afvises. Copenhagen Card, kreditkort og kontanter modtages ikke som betaling for guidede grupper.

Der er indført en begræsning i kapellerne:

• Helligtrekongers kapel: 12 pers.
  • Frederik 5.s kapel: 16 pers.
  • Christian 9.s kapel 20 pers.
  • Skt. Andreas kapel: 6 pers.

Grupper skal så vidt muligt benytte kirkens guidesystem med mikrofon og headset. Disse rengøres grundigt af kirkens personale efter brug.