Omvisninger

COVID-19

Alle grupper i Roskilde Domkirke skal ligesom kirkens øvrige gæster følge vores anvisninger. For at begrænse smittespredning af Covid-19/Corona har vi indført særlige retningslinjer for guidede grupper.

Book tid

Grupper med egen guide skal melde deres ankomst senest 48 timer før ankomst på post@roskildedomkirke.dk For weekender skal omvisningen meldes senest fredag kl 12. Grupper kan modtages fra 10.30 indtil en time før kirken lukker. Dog ikke onsdag og fredag kl. 11.45 og 12.15. Ved ankomst til kirken skal gruppen benytte Nordre Våbenhus indgang på den modsatte side af kirken, hvor gruppen modtages af kirkens personale. Grupper, der går rundt på egen hånd uden guide, skal benytte Domkirkens normale indgang og benytte køen ved indgangen.

Betaling

Betaling af gruppebesøg kan kun ske via voucher, som skal medbringes. Ved manglende voucher kan gruppen afvises. Copenhagen Card, kreditkort og kontanter modtages ikke som betaling for guidede grupper.

Størrelse

Gruppens størrelse må ikke være i uoverensstemmelse af det af myndighederne fastsatte forsamlingsforbud. Grundet COVID-19 har dele af kirken begrænsning på hvor mange mennesker der kan opholde sig i et pågældende område. Guiden, turlederen osv. har ansvaret for gruppens adfærd og at gruppen respekterer vores anvisninger. Undtaget for dette er skoleklasser og institutioner.

For bookede omviniger med Domkirkens guide er gruppestørrelsen for en omvisning reduceret til 20 personer pr. omviser. Er man en større gruppe bestilles der en omviser mere.

Der er indført en begræsning på hvor mange personer der kan opholde sig af gangen i kirkens kapeller:

• Helligtrekongers kapel: 12 pers.
  • Frederik 5.s kapel: 16 pers.
  • Christian 9.s kapel 20 pers.
  • Skt. Andreas kapel: 5 pers.

Grupper skal så vidt muligt benytte kirkens guidesystem med mikrofon og headset. Disse rengøres grundigt af kirkens personale efter brug.

1000 år på 1 time

Oplev hele Danmarks historie, 800 års arkitektur og 40 kongegrave - i 1 samlet monument! Lad vores guider åbne op for Domkirkens skatte, og opdag hvorfor den er verdensarv samtidigt med at I får en hyggelig oplevelse.

96% af vores gæster vil anbefale andre en omvisning i Domkirken.

Hvor Danmarkshistorien ligger begravet
Uanset om I er en forening, venner eller kolleger, så får I en fælles og lærerig opelvelse med en omvisning i Danmarks vigtigste kirkebygning. Vi tager dig og din gruppe med på en guidet tur i kongegravene og igennem arkitekturens og kirkens historie, hvor du hører gode historier om uret med Skt. Georg og dragen, om helhesten og om Kongesøjlen med Peter den Stores højde på. I får et overblik over de mange danske konger og dronninger, især Margrete 1. og Christian 4., og I kommer på en tidsrejse gennem 800 års arkitekturudvikling, som har sat Domkirken på UNESCO's liste. Hør om det gyldne alter og bliv klogere på kirkens liv før og efter reformationen, og slut af med at nyde det imponerende kirkerum.

Pris:
800 kr. for omvisningen (+ éntre)

Sprog:
Rundvisningerne kan foregå på dansk, engelsk og tysk (samt spansk og fransk)

Varighed:
60 min.

Gruppestørrelse:
Max. 35 personer pr. guide (man kan godt booke flere guider samtidig)

Booking:
Kontakt os på post@roskildedomkirke.dk og 46 35 16 24.

Bestil en måned i forvejen, hvis du vil være sikker på at få tid, da vi generelt er fuldt booket. Afbestilling skal ske senest 48 timer inden.

Det er nu også muligt at booke en omvisning på Domkirkens lofter. Se mere her.