Gå til sidens indhold

Udforsk Domkirken

Tag med på en kongelig tidsrejse

Roskilde Domkirke var og er stadig en af de vigtigste monumenter i Danmark - og det med god grund! Domkirken er udpeget som UNESCO verdensarv på grund af sin enestående arkitektur. Domkirken er den første gotiske domkirke i Skandinavien i teglsten, og du kan opleve den europæiske arkitekturs udvikling gennem 800 år - på et sted! Oven i det har den 1000 års historie på bagen, og 40 danske konger og dronninger er begravet i kirkens kapeller og krypter. Monarkiets historie er en guldgrube af dramatisk danmarkshistorie, af blodige slag, epidemier, højforræderi, jalousidrama og sammensværgelser, men også kærlighed. Kalkmalerier, kongegrave, kunst og arkitektur fortæller kongernes, kirkens og Danmarks historie. Det er også i Roskilde Domkirke, at Helhesten spøger, den grønne drage udbryder sit dødsbrøl, og hvor djævlen Tutivillus, holder øje med, om du kommer for sent. 

Udforsk nærmere her:

Udforsk Domkirken

Vil du vide mere?

Her finder du vores guidebog: DK Guidebog

Kom et spadestik dybere ned i fortællingerne fra kirken med den helt nye bog "Konger og dronninger i Roskilde Domkirke."  Gennem 1000 år som kongelig gravkirke har Roskilde Domkirke været et centralt og trofast vidne til vores fælles historie. De mange royale gravmonumenter fortæller en unik danmarkshistorie - som er relevant for os alle. Bogen kan købes til 250 kr. i kirken eller på ROMU's webshop. Hvis du vil vide endnu mere kan du altid besøge Danmarks Kirker på Nationalmuseets hjemmeside, hvor du finder det store tobindsværk om Domkirken.

Du kan også booke en omvisning, hvor en af vores dygtige guider gør historien levende.

Virtuel tur

Kom med ind i gå på opdagelse i Domkirkens skatte hjemmefra. Få et smugkig på Domkirkens unikke arkitektur og de mange kongelige gravkapeller.  Du kommer rundt ved at klikke der, hvor du vil hen.