Udforsk Domkirken

Hvor Danmarkshistorien ligger begravet! Oplev et storslået kirkerum og et arkitektonisk mesterværk. 1000 års historie er samlet under de smukt udsmykkede himmelstræbende hvælv og i dunkle krypter. Kalkmalerier, kongegrave, kunst og arkitektur fortæller kongernes, kirkens og Danmarks historie. 

 

Roskilde Domkirke var og er stadig en af de vigtigste monumenter i Danmark- og det med god grund! Domkirken er udpeget som UNESCO verdensarv, har 1000 års historie på bagen, der er 40 danske konger og dronninger begravet i kirken, det er den første gotiske domkirke i Skandinavien i teglsten, og du kan opleve den europæiske arkitekturs udvikling gennem 800 år - på et sted! Det er også i Roskilde Domkirke, at Helhesten spøger, den grønne drage udbryder sit dødsbrøl, og hvor djævlen Tutivillus, holder øje med, om du kommer for sent. 

Du kan læse mere om de forskellige grave eller om det gamle alter eller tag en virtuel tur gennem Domkirken. Hvis du vil vide mere kan du altid besøge Danmarks Kirker på Nationalmuseets hjemmeside, hvor du finder det store tobindsværk om Domkirken.